Dynamics 365 Business Central

by Lars Hædersdal


Microsoft har netop offentliggjort at Dynamics 365 Business Central bliver lanceret den 2. april 2018. Dynamics 365 Business Central er det nye navn for Microsoft Dynamics NAV 2018 og er et led i Microsoft's store vision med at flytte alt i skyen.
Det betyder ikke at Microsoft har afskaffet on-premise versionen den kommer forsat til at hede NAV 2018 og i praksis kommer de to versioner til at være stort set identiske. Den største forskel er opdaterings frekvensen som bliver bliver mere hyppig på sky versionen.

Browser først
Med Dynamics 365 Business Central har Microsoft afskaffet den lokale klient så man nu kun skal bruge en browser for at køre Dynamics 365 Business Central. Det er med til at gøre Dynamics 365 Business Central mere tilgængeligt på forskellige platforme og enheder (Mac, Pc, Tablet og Phone). NAV 2018 kommer forsat til at have en Windows klient som vi kender den idag. Microsoft har lavet et komplet redesign af web-klienten som gør det nemmere og mere intuitivt at bruge Dynamics 365 Business Central i en browser end det tidligere har været.

GDPR
Med Dynamics 365 Business Central følger der en række værktøjer som hjælper dig med at klassificerer det data du opbevarer. Du kan nemt og intuitivt vælge hvilken felter der indeholder følsomme data og via en række foruddefineret rapporter kan du trække data ud når du har audit eller på anden måde skal kunne dokumentere hvad du opbevarer.

Ret direkte i Excel
Mange steder i Dynamics 365 Business Central er det nu muligt at opdatere data direkte via Excel. Hvis man f.eks. skal arbejde med store kladder eller opdaterer mange kunder på en gang kan man nemt eksportere det til Excel. Integrationen med Excel er direkte så når man gemmer noget i Excel bliver det også gemt i Dynamics 365 Business Central.

Lav dine egne tilpasninger
Man oplever tit at den enkelte bruger gerne vil have tilpasset placering af felter samt mængden af data som skal være tilgængelig.  Med Dynamics 365 Business Central kan brugeren nu selv tilpasse dette ved hjælp af en ny og smart drag and drop funktionelitet. Man kan både lave tilpasninger på bruger niveau men også generelle tilpasninger for flere brugere.